Det är lätt att känna sig lite överväldigad över alla olika delar som ingår när man börjar läsa på om e-handel. Och det är precis därför jag har gjort den här kursen, för att hjälpa dig att ta dina första steg som e-handlare och lära dig vad du behöver prioritera - och vad du kan vänta med till senare!

I online-kursen “Kom igång med e-handel” går vi in djupare på de olika delarna kring vad det handlar om att driva en egen e-handel. Kursen kan du läsa helt i din egen takt och alla lektioner finns tillgängliga via webben. De mer än 30 lektionerna är en blandning av video och text, med länkar till olika verktyg och mer att läsa.

I de här avsnitten fördjupar oss mer i allt från att sätta din egen strategi och identifiera kunden, till att välja plattform och komma igång med marknadsföringen av din butik. Vi kommer också prata om andra områden som logistik, betallösningar, bokföring, juridik och mycket annat som du behöver känna till för att driva ditt eget företag med e-handel - så att du efter kursen har en stabil grund att stå på för att öppna och växa din e-handel!

Ehandelskurser är för dig som

 • Är nyfiken på e-handel, och vill lära dig – från grunden

 • Har en idé kring vad du vill sälja, eller en nyöppnad webbutik som du vill växa

 • Känner dig lite överväldigad av alla olika delar som ingår i e-handel och vet inte var du ska börja

 • Vill jobba långsiktigt och hållbart med din e-handel

 • Vill få stöd på vägen av någon som har varit i precis samma situation som du

 • Inte har öppnat din butik ännu, nyligen har fått dina första ordrar eller har varit igång ett tag men inte fått försäljningen att lyfta

Den här kursen är INTE för dig som:

 • Tror att e-handel är ett enkelt sätt till snabba pengar

 • Vill hitta de enkla lösningarna för snabb tillväxt

 • Har en lönsam e-handel som omsätter över miljonen

Kursens innehåll

De över 30 lektionerna är indelade i 8 avsnitt:

1. Introduktion till kursen.
2. Kunden och ditt erbjudande
3. Ekonomi och företagande
4. Produkter
5. Det tekniska och praktiska
6. Digital marknadsföring
7. Kundvård
8. Avslutning, med tips för framtiden

Du går kursen tillsammans med andra e-handlare under 8 veckor. Kursen börjar 10 maj.

Stöd och peppning i vår grupp

Gör resan tillsammans med andra e-handlare

Förutom alla lektioner så blir du också medlem i vår privata grupp på Facebook, där jag finns på plats för att stötta, peppa och svara på frågor. Tillsammans hjälper vi varandra och skapar en trygg plats att ställa alla de där frågorna du inte ens visste att du hade om e-handel.

Varje vecka kommer jag också att hålla en föreläsning eller svara på frågor om veckans tema.

Efter kursen har du en stabil grund att växa ifrån!

I kursen fördjupar oss mer i allt från att sätta din egen strategi och identifiera kunden, till att välja plattform och komma igång med marknadsföringen av din butik. Vi kommer också prata om andra områden som logistik, betallösningar, bokföring, juridik och mycket annat som du behöver känna till för att driva ditt eget företag med e-handel.

Kursen är omfattande och ger dig en bra start inför lanseringen av din egen e-handel. Efter kursen kommer du ha en bra översikt över vad som behövs för att komma igång med e-handel, och hur du börjar driva trafik och försäljning i din butik. Du kommer ha en bra översikt över online marknadsföring och hur du bäst tar hand om din kund efter köpet. 

Sammanfattningsvis så kommer du efter den här kursen ha en stabil grund att stå på, så att du kan ta bra beslut och växa din e-handel!

Och du. Jag fattar. Det kan kännas som både mycket tid och pengar att investera. Om du känner dig osäker så får du gärna boka in 30 minuters rådgivningssamtal med mig. Det kostar inget. Hör bara av dig på [email protected]. 

Din coach

Coach

Maria Richardsson

Jag heter Maria Richardsson, och har jobbat med e-handel i mitt egna bolag i över 10 år. Det har varit en otrolig resa, en riktig berg- och dalbana, som varje företagsresa är. Jag grundade och drev Nordic Design Collective och Nordic Poster Collective under många år, och var ansvarig för inkubatorn på E-commerce Park i Helsingborg under en termin. Jag har också utbildat och coachat företagare i e-handel även i andra sammanhang. Efter över 10 år i branschen vill jag nu dela med mig av mina erfarenheter, så att det kan gå lite lättare för dig. Jag kommer inte lova guld och gröna skogar. Inga quick fixes eller säkra svar. Inga garanterade framgångar eller enkla lösningar. Det är fortfarande mycket jobb som ska göras, och det är du som måste göra det. Men det jag lovar dig är att jag kommer dela med mig av alla mina lärdomar (både de bra och de dåliga), och ge dig en stabil grund att stå på. Jag kommer finnas vid din sida, och jag kommer hjälpa dig hitta din alldeles egna väg framåt. En väg som är långsiktigt hållbar, och som går i linje med dina värderingar. Du kommer inte vara ensam i det här. Vi gör det tillsammans. Jag ser fram emot att få jobba med dig. Välkommen! Maria Richardsson Har du några funderingar? Hör gärna av dig till mig på [email protected].

Intresseanmälan

Just nu har vi ingen kurs planerad, men lämna din mejladress så meddelar vi när nästa kurs öppnar.

Vanliga frågor / FAQ

 • Ingår moms i priset?

  Ja, 25% moms ingår i priset. Om du behöver ett kvitto med priset specificerat får du gärna kontakta oss på [email protected].

 • Hur länge har jag tillgång till kursen?

  Du har tillgång till allt material i ett helt år!

 • När får jag tillgång till kursmaterialet?

  Det här kan skilja lite mellan olika kurser. För en del kurser får du materialet och kan sätta igång med detsamma, en del andra kurser har ett specifikt kursdatum.

 • Vill du dela upp betalningen?

  Om kursen kostar mer än 4000 kr så går det bra. Mejla oss på [email protected], så löser vi det!

 • Om jag inte hittar informationen jag söker?

  Hör av dig till oss på [email protected]!